VEILIGHEID 

Onze producten zijn getest en gecertificeerd naar de Europese richtlijnen en de Nederlandse Warenwet. Ze voldoen aan de Europese veiligheidsnormen NEN12586*, CE- markering en speelgoed keurmerk EN71. Ze mogen daarom op de Europese markt verkocht worden aan jou als consument. Elk product wordt handmatig getest en nagemeten voordat deze verzonden wordt.

Bijtring
- Getest en gecertificeerd
keurmerk EN71 bijtspeelgoed.
- Controleer de bijtring voor -en na gebruik op loszittende delen, slijtage en barsten (in het hout).
- Wanneer de onderdelen losser van elkaar komen te zitten dient de bijtring niet meer te worden gebruikt.
- Laat uw kind niet alleen met een bijtring.
- Reinigen kan gewoon onder de kraan of met een snoetepoetser.
- De houten kralen en ringen zijn van onbehandeld beukenhout. De Silliconen kralen zijn 100% veilig gekeurd en zijn BPA-vrij, PVC-vrij, Lood-vrij en Ftalaat-vrij. 

 Speenkoord
- Gemaakt volgens de Europese wetgeving NEN-Norm 
 12586
- Een speenkoord is geen speelgoed.
- Controleer het speenkoord voor ieder gebruik.
- Voorkom verstikkingsgevaar, laat jouw baby nooit alleen met een speenkoord & houdt altijd toezicht. Leg je kindje nooit met een speenkoord in bed of box. 
- Wanneer de onderdelen losser van elkaar komen te zitten dient het speenkoord niet meer te worden gebruikt.

- Is niet bedoeld om op te bijten.
- Maak het speenkoord niet schoon onder de kraan, maar met een babydoekje of detoldoekje. De clip van het speenkoord is niet bestand tegen (veel) gebruik van water. Het speenkoord kan hierdoor zijn stevigheid verliezen of eerder kapot gaan. 
- Het gebruik van een speenkoord is op eigen verantwoordelijkheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade door gebruik van een speenkoord. 

Waar let je op bij de aanschaf van een speenkoord?
Er zijn richtlijnen waar een deugdelijk speenkoord aan moet voldoen  De eisen waar een speenkoord aan moet voldoen staan omschreven in *NEN – norm 12586. Nen – norm 12586 geeft aan waar alle artikelen voor zuigelingen en peuters – Fopspeenhouders – Veiligheidseisen en beproevingsmethoden aan moeten voldoen.

Over speenkoorden zegt NEN – norm 12586 het volgende:
- Een speenkoord mag maximaal een lengte hebben van 22cm zonder clip. Met clip 25cm.
- Het koord moet minimaal 2mm breed zijn, i.v.m. stevigheid. 

- Een speenclip moet ventilatiegaten bevatten

Geef deze veiligheidsvoorschriften door aan vrienden, kennissen, familie en aan adressen waar jij je kind achterlaat zoals een kinderopvang, peuterschool of gastoudergezin.

 Wagenspanner
- Getest en gecertificeerd 
keurmerk EN71 
- Een wagenspanner is géén speelgoed.
- Controleer de wagenspanner voor ieder gebruik.
- Voorkom verstikkingsgevaar, laat jouw baby nooit alleen met een wagenspanner & houdt altijd toezicht. 
- Verwijder de wagenspanner zodra jouw kindje op handen en knieën/voeten kan kruipen.

- Wagenspanners dienen alleen gebruikt te worden onder toezicht en voor elk gebruik gecontroleerd te worden op beschadigingen en slijtage


 

Tot slot
We adviseren om je kindje niet alleen te laten met de producten van Babyzus, maar altijd onder toezicht van een ouder of verzorger. Het zijn handgemaakte producten, gemaakt van kleine kralen die verstikking kunnen veroorzaken. Uiteraard worden de producten uitvoerig getest voor verzending. Babyzus is niet aansprakelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Controleer daarom het product voor en na gebruik op loszittende delen, slijtage en barsten(in het hout).

 

Babyzus kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongelukken m.b.t. het gebruik van onze producten. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van uw kind. Laat je baby nooit alleen met onze producten. Gebruik is geheel op eigen risico.

De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s). Bij het akkoord gaan met de algemene voorwaarden wordt er bevestigd dat er kennis genomen is van deze voorschriften. Deze worden ook bijgevoegd bij elk product, zodat ook als u het cadeau geeft de ouders op de hoogte zijn van de veiligheidsvoorschriften. 

© 2018 - 2021 Babyzus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel